2011. október 21., péntek

"Galériázós" csirkemell

Volt itthon csirkemell, krumpli, fűszerek, valamint sacc húsz folyóméternyi lucfenyő. Ilyenkor az ember főz.

kb 80 dkg csirkemellfilé
2 bögre joghurt
1 kiskanál piri-piri szósz
1 evőkanál bazsalikom
1 kiskanál rozmaring
1 kiskanál oregano
3-4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
2 nagy csipet bors

Kell még: rostsütő (nálam egy ősöreg öntöttvas példány van), a sütéshez olaj

A csirkemellet körülbelül ujjnyi vastag (picit vékonyabb) szeletekre vágom, majd ezeket a szeleteket középen bevágva széthajtom. Ha nem sikerül, elmorzsolok egy könnycseppet, aztán folytatom tovább. A joghurtot elkeverem a mindenféle fűszerekkel, az arányokkal lehet zsonglőrködni, maximum csípni fog. Pihentetem egy jó fél órát, aztán a roston sütéskor megszokott olajmennyiségnél jóval többön elkezdem megsütögetni a szeleteket. A rajtamaradt pác elkezd szépen barnulni, teljesen finom dolog lesz belőle. Hozzá klasszikus sült krumpli megy (sózott olaj, kis fej hagyma, lassú tűzön kisüt, kiszed, forró olajba visszadob). Volt még mellé rizs is, mert csak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése