2011. október 26., szerda

"Egészséges" szendvics

Van benne saláta, ne szóljon be senki! :-)

Szóval az úgy van, hogy:

8 vékony karéj fehér kenyér
4 szép szelet bacon
4-8 szelet trappista sajt (sajttól, szeletmérettől függ)
4 logikus méretű jégsaláta levél
1 fej lilahagyma
1 paradicsom
1 paprika
1-2 retek
majonéz

A fűszervajhoz:

1 kis kocka vaj
2 gerezd fokhagyma
6-8 levél friss bazsaliom, apróra vágva (vagy egy kiskanál morzsolt - you monster)
2 nagyobb csipet só - én füstölt sót használtam, de legközelebbre nekem se lesz, nyugi
1 csipet feketebors
2 kiskanál citromlé

Először csinálok fűszervajat, az úgyis nyugis. A vajat megpuhítom mikróban (vagy akár fel is olvasztom, csak ne essen nagyon szét), belemegy a minden más, és berakom a hűtőbe szilárdulni.
Marad majd belőle. Ennek később örülüni szoktak.
A szalonnaszeleteket szépen lassan megpirítom ropogósra, amikor készen vannak, a zsírjukban megpirítom 4 karéj kenyér egyik felét - ezek a karéjok mennek majd felülre, zsíros féllel lefelé (a zsalonnazsír finom, de nem szép).
Az alsó 4 karéjt megkenem fűszervajjal, rárakom a szalonnaszeleteket, pár karika lilahagymát, kis majonézt, vékony csíkokban kevés paprikát (túl sok paprika hajlamos az egészet paprikaízűvé tenni - ha ezt akarom, eszem paprikát), nagyon vékony szeletben retket.
Ezen a káoszon kiegyensúlyozok sajtot, azon paradicsomszeleteket, letakarom az egészet salátalevéllel, rámegy a felső szelet - gyengébb idegzetűek itt hagyják abba az olvasást.

Összenyomom. Könyörtelenül összenyomom, különben szétesik, és az nem állapot. Amikor ez megvan, szépen félbevágom, és egy tetszőleges alakú kupacba rendezve tálalom.

Nem is olyan ronda egyébként...

1 megjegyzés: